طراحی وب سایت یا تولید محتوا در شبکه های اجتماعی ؟! بخش دو
کدام بهتر است ؟!
در بخش اول این نوشته به تعامل این دو اشاره داشتیم و الان بهتر است دقیق تر به ویژگی های هر کدام از آنها بپردازیم. احتمالاً مزیت های شبکه های اجتماعی در تولید محتوا را می دانید از جمله بزرگترین مزیت آنها، سرعت و سهولت (سادگی و راحتی) آنها و صد البته رایگان بودنشان است! و عیب اصلی آن ها نیز انعطاف پذیر نبودن و تحلیل و طراحی بسیار کلی و ثابت برای تمام اقشار جامعه می باشد و باید توجه کنید که شما همواره تابع سیاست های سازندگان آنها قرار خواهید داشت و مطمئنا در ایران علاوه بر این، فیلترینگ کنندگان هم سیاست های دلخواهی اعمال می کنند.
در طرف دیگر، مزیت اصلی و غیرقابل انکار یک وب سایت، رسمیت و اعتبار بالای آن است. این مزیت به قدری مهم است که باعث می شود بتوان از مهمترین معایب راه اندازی یک وب سایت،از جمله رایگان نبودن و تخصصی بودنش به راحتی عبور کرد.
شما مالک تمام و کمال وب سایت تان هستید و پادشاه آن سرزمین محسوب می شوید و می توانید هر گونه تغییری با توجه به نیاز و اهدافتان در آن ایجاد کنید. از انتخاب نام دامنه و ایمیل اختصاصی تا رنگ تک تک المان ها و خیالتان نیز از بابت سیاست ها و … راحت است و اینکه یک شبه همه زحمات شما برباد نخواهد رفت!!
همانطور که در بخش اول هم اشاره کردیم، وب سایت رسمی و شبکه های اجتماعی مکمل یکدیگر هستند و بهتر است هر دو را در کنار یکدیگر داشته باشید.
وضعیت محتوای وب و اینترنت در ایران
متاسفانه تولید محتوای مفید و سودمند در ایران آنطور که باید و شاید جانیفتاده و مخصوصا در شبکه های اجتماعی بیشتر این فضای ارزشمند یا محتوای سرگرمی دارند یا با مطالب کپی شده و بدتر از آن مطالب نادرست تسخیر شده اند که باعث مسائل عدیده ای ازجمله اتلاف وقت و … هستند!
وضعیت فرهیختگان ما
هنرمندان، اساتید دانشگاه، پزشکان، وکلا، سیاسیون و اقتصاددان ها از جمله اقشار خاص جامعه هستند که با تکیه بر دانش بالا و به روز خود می توانند الگوی سایرین باشند و با تولید محتوایی مناسب، فاخر، ارزشمند و پرفایده الگوی سایرین باشند که هم برای خودشان و هم مراجعه کنندگانشان بسیار مفید خواهد بود.
متاسفانه فعالیت بسیار کم و بدون برنامه جامعه فرهیخته ایران در فضای اینترنت بسیار مشهود است! از تعداد صفحات جعلی و فریب دهنده و شایعاتی که هر روز تکذیب می شوند می توان عمق این بی برنامگی را حدس زد. البته این یک فرصت بسیار خوب برای کسانیست که دنبال برند شخصی و تخصصی خود هستند.
این آشفتگی در فضای اینترنت فرهیختگان ما در حالی است که در کشورهای توسعه یافته و صاحب تکنولوژی نه تنها همه افراد مشهور بلکه حتی کسانی که شهرت محلی دارند نیز حتما وب سایتی رسمی و در کنار آن صفحات اجتماعی مورد علاقه شان را دارند. ازآقای بیل گیتس و استیو وازنیک و کریستیانو رونالدو گرفته تا خانم تیلور سوئیفت و دیگران! اکثرا وب سایتی رسمی و نیز صفحه ای اجتماعی دارند.
مقایسه فراگیری وب سایت های رسمی و شبکه های اجتماعی
در سرزمین من، تعداد صفحات رسمی به نسبت شبکه های اجتماعی خیلی کم است ومتاسفانه اکثراً صرفا به شبکه های مجازی اکتفا کرده اند که این یک خلا اساسی است.
امیدواریم این روند اصلاح شود و لااقل فرهیختگان ما به این موضوع مهم توجه نشان دهند و در فضای آنلاین با برنامه و اصولی پیش بروند.
از معدود صفحات رسمی چهره های ایران:
حسن روحانی مجید سمیعی (به انگلیسی) سید حسن قاضیزاده هاشمی عبدالصمد خرمشاهی(به انگلیسی) حسن نیک نژاد جواد صالحی اصفهانی بهرام رادان محسن تنابنده مجتبی لشکربلوکی
از نادر کانال های مفید ایرانی:
کانال فاخر مجتبی لشکر بلوکی کانال فرنگ نوشت موسسه زبان MLI پیج خلاقیت
لطفا اگر کانال مفید دیگری می شناسید معرفی کنید.
فضای مجازی داریم ؟!
اینکه گفته می شود فضای مجازی اصلاً صحیح نیست! چون در فضای اینترنت (چه وب و چه شبکه اجتماعی) بسیاری از چیزها واقعی هستند و درآنها، کارهای واقعی از جمله پرداخت پول، انتقال وجه، خرید و … انجام می شود. می توان گفت اینترنت جهانی موازی با جهان فیزیکی و واقعی ما ست!
لازم است به درستی فضای اینترنت و وب را بشناسیم و به درستی از فرصت هایش استفاده کنیم و از تهدید هایش دوری کنیم.
حرف آخر
در پایان، با توجه به نوع کسب وکار و هدف و مخاطبین شما، تصمیم گیرنده نهایی خودتان هستید. شبکه های اجتماعی مناسب تولید محتوای سریع و ساده بصورت روزانه و همینطور جذب مخاطب و تعامل موثر با وی است و مطمئناً داشتن مالکیت یک وب سایت رسمی با طراحی سایت خوب علاوه بر اعتبار و رسمیت بالای آن، یک استراتژی بلند مدت و موفق خواهد بود.
و فراموش نکنیم همچنان تاثیرگذارترین و لذت بخش ترین ارتباط موجود، روش سنتی یعنی چهره به چهره است و چه بهتر که ارتباطات فضای اینترنت راهی برای رسیدن به تعاملات واقعی در دنیای فیزیکی شود. باتشکر
بخش اول این نوشته را می توانید از اینجا مطالعه نمایید.
عالی سایت خوب طراحی شده
بسیار جالب بود.مطلبی که این روز ها با توجه به فراگیر شدن شبکه های اجتماعی و کپی و پیست های بدون پشتوانه و محتواهای بی ارزش قابل تامل و اهمیت می باشد.
بسیار موافقم !!!
آدمای موفق و مشهور حتما باید سایت شخصی داشته باشن.
خیلی جالب بود و نکات ریزی اشاره شده بود
عالی بود!