• بیتی شعر تصادفی
  • جمله ای انگیزشی
  • آخرین خبرهای ایران و جهان
  • جدیدترین اخبار فناوری
  • جدیدترین اخبار ورزشی

بیتی شعر تصادفی

جمله ای انگیزشی

آخرین خبرهای ایران و جهان

جدیدترین اخبار فناوری

جدیدترین اخبار ورزشی

تم مورد علاقه شما؟
طراحی سایت و راه اندازی وب‌سایت

آشنایی با مراحل اصلی طراحی سایت و راه اندازی وب‌سایت

خلاصه مطلب: وقتی ایده‌ای دارید که قرار است در فضای وب و در قالب یک وب‌سایت پیاده سازی شود، بهتر است با مراحل اصلی طراحی ‌سایت آشنایی هرچند مختصری داشته باشید. آشنایی با مراحل طراحی و راه اندازی وب‌سایت، دید کلی و نسبتا خوبی نسبت به آماده سازی و روند اجرای پروژه به شما می‌دهد و باعث درک متقابل و تعامل بسیار خوبی با تیم برنامه نویس و طراح سایت، خواهد شد. لطفا در ادامه همراه ما باشید

لزوم درک متقابل و آشنایی با روند کلی طراحی سایت

در ابتدا، بهتر است متذکر شوم که لازم نیست همه نکات فنی طراحی سایت و راه‌اندازی یک وب سایت را تماما بدانید و پیشنهاد می شود که بحث فنی را تماما و با خیالی راحت به تیم فنی منتخب خود واگذار کنید و اینکه هدف این مقاله، آموزش طراحی و راه‌اندازی یک وب سایت توسط شما نیست! بلکه هدف ما اینست که با آشنایی با مراحل تخصصی این کار، به بهترین نتیجه ممکن هم در انتخاب تیم فنی و هم در تعامل با آنها برسید.

درک متقابل و کارگروهی موفق

درک متقابل و کارگروهی موفق

در اینجا، هدف ما آشنا کردن شما عزیزان با مراحل اصلی راه‌اندزای یک وب‌سایت و در نتیجه رسیدن به بالاترین تعامل ممکن بین کارفرما و تیم فنی و کاهش مشکلات ناشی از ناهماهنگی‌ها و تنش‌ها می باشد.

بسیار شاهد بوده‌ام هنگام صحبت از طراحی سایت و اجرای اینگونه پروژه‌های تخصصی، کارفرما و افراد غیر فنی، به مشکلات مهمی با تیم فنی و اجرایی پروژه برخورد کرده اند که دلیل اصلی آن، عدم درک متقابل است.

در اجرای پروژه‌های تخصصی طراحی سایت، اعتماد به تیم اجرا و تعامل با آنها بسیار تعیین کننده و مهم خواهد بود.

یکی از بهترین راهکارها برای کاهش تنش‌ها و رسیدن به درک متقابل در اینگونه پروژه های تخصصی، آشنایی با مراحل انجام آن کار تخصصی خواهد بود.

در ادامه گام ها و مراحل اصلی طراحی و راه اندازی سایت خدمت شما معرفی خواهد شد تا ضمن آشنایی با این مراحل، هنگام تعامل با تیم اجرایی پروژه دانش لازم را داشته باشید و همچنین به میزان دانش آنها نیز پی ببرید!

حتما توجه کنید که ترتیب این مراحل قطعی نیست ولی انجام همه آنها لازم و ضروری است. به عبارت دیگر تیم اجرایی پروژه شما، مجاز است مراحل را اندکی پس و پیش کند ولی حذف هر کدام از این مراحل پسندیده نیست و به کار نهایی آسیب خواهد زد.

در ضمن، تیم های خوب طراحی سایت، معمولا مشاوره جامعی قبل از شروع مسائل فنی، به شما خواهند داد ولی داشتن اطلاعات زیر حتما به شما کمک خواهد کرد.

قبل از شروع: تا جای ممکن بدانید چه می خواهید (تعیین هدف) و انتخاب نام دامین مناسب

داشتن یک ایده خوب برای داشتن یک وب‌سایت خلاق و موثر، کافی نیست و لازم هست شما بررسی های لازم و زیادی را در این زمینه انجام داده باشید.

هدف داشته باشیم!

هدف داشته باشیم!

برای اجرای هر ایده ای مجموعه ای از نکات هست که بایستی در نظرگرفت. در این مقاله جای مناسبی برای مطرح کردن همه این نکات نیست ولی توصیه کلی این است که تا جای ممکن بدانید چه می خواهید و هدفتان از طراحی وب‌سایت و قرارگرفتن در فضای وب چیست؟ وظایف خود را انجام دهید و برای خود نقشه راهی داشته باشید و از مکتوب بودن آن مطمئن شوید!

دانستن اینکه چه می خواهید علاوه بر همه مزایای آن در موفقیت شما و سایتتان، کمک زیادی نیز در انتخاب تیم مناسب طراحی خواهد داشت که این انتخاب، خیلی مهم و موثر در موفقیت نهایی شما خواهد بود!

پس بدانید هدفتان چیست و تا جای ممکن نمونه وب‌سایت های مشابه ایده خود را ببینید و نکات ضعف و قدرت آنها را بدانید و برای متفاوت بودن خود و سایتتان برنامه داشته باشید!

انتخاب دامین مناسب

انتخاب دامین مناسب

انتخاب نام دامین مناسب نیز بسیار مهم است و در این زمینه بایستی توجه کنید که دامین مناسب:

  • کوتاه باشد.
  • به ذهن سپردنش راحت باشد.
  • دارای املای انگلیسی ساده و یکسان باشد (در انگلیسی به یک شکل نوشته شود)
  • معنی و مفهوم فارسی خوبی داشته باشد.
  • منحصر به فرد باشد و تقلیدی از سایت های بزرگ نباشد.
  • از کلمات کلیدی استفاده شده باشد (مهم از دیدگاه سئو)
  • دارای یکی از پسوند های Top level مانند com ، .net. و .org. باشد. که عموماً به ترتیب جهت وب سایت های تجاری، خدمات شبکه و سازمان ها بکار می روند. و همانطور که می دانید com. معروفترین و پر استفاده ترین می باشد که بسیاری از سایت های‌همه منظوره نیز از پسوند com. استفاده می کنند.
  • و در نهایت تلفظ و بازگویی یک دامنه مناسب حس خوبی به دیگران منتقل خواهد کرد.

پس، قبل از آشنایی با مراحل راه اندازی وب‌سایت، بهتر است که وظایف مربوط به خود را کامل انجام داده باشید و تیم طراح خوبی با توجه به نیازها و برنامه هایتان انتخاب کنید و در ادامه، با آشنایی با مراحل فنی طراحی یک سایت، تعامل خوبی با تیم فنی خود داشته باشید تا حتما وب سایتی باب میلتان داشته باشید.

پس همراه ما باشید تا با مراحل اصلی طراحی، برنامه نویسی و راه اندازی یک وب‌سایت آشنا شوید.

گام اول: تحلیل نیازها و امکان سنجی

آنالیز و تحلیل نیازها

آنالیز و تحلیل نیازها

شاید بار اصلی هر پروژه پیچیده و مهمی از جمله پروژه طراحی وب‌سایت، در این مرحله مهم باشد یعنی تحلیل دقیق نیازها و انتظارات ما از پروژه و وب‌سایت نهایی؛ موضوع مهمی که متاسفانه معمولا خیلی به آن اهمیت داده نمی‌شود و آن را اتلاف وقت ویا بدتر، متاسفانه گاهی کارفرمایان محترم، انجام این مرحله توسط تیم اجرا را نشانه اتلاف وقت و عدم تسلط تیم اجرا می‌دانند!!

در اجرای پروژه‌های حتی کوچک طراحی سایت، انجام این مرحله و  تحلیل و دانستن نیازها خیلی خیلی اهمیت دارد.

انجام درست این مرحله در ابتدای پروژه، بسیاری از زوایای پنهان پروژه را روشن خواهد کرد و گام مهمی در موفقیت نهایی پروژه محسوب می شود.

گام دوم: برآورد هزینه طراحی سایت ، برنامه ریزی و زمانبندی اجرای آن

برنامه‌ریزی خیلی مهم است

برنامه‌ریزی خیلی مهم است

این مرحله بعد از برآورد نیازها و براساس آن، انجام می شود. تعیین قیمت منصفانه و زمانبندی منطقی انجام یک پروژه بحث مهمی است و بهتر است تمامی موارد مورد نیاز و ضروری، مکتوب و در قالب یک قرارداد رسمی باشد.

انجام غیر اصولی و سرسری این مرحله، ممکن است در آینده مشکلات عدیده ای برای شما مخصوصا از نظر حقوقی ایجاد کند و بهتر است در این مرحله، هم تیم پروژه و هم کارفرما نهایت حساسیت و آینده نگری را اعمال کنند.

گام سوم: طراحی بخش ظاهری یا رابط کاربری وب‌سایت و گرفتن بازخوردها و اصلاحات لازم

طراحی سایت بخش کاربر

طراحی سایت بخش کاربر

این بخش هم فنی و هم بخشی از آن سلیقه ای است.

در بخش فنی، توجه به روانشانسی رنگ ها، اصول طراحی رسپانسیو (امکان نمایش در صفحه نمایش با سایزهای مختلف مخصوصا موبایل و تبلت)، اصول طراحی دسترس پذیری (امکان دسترسی و استفاده توسط افراد ناتوان) و همچنین کاربر پسند بودن بسیار مهم است.

از نظر سلیقه ای هم، تامین نظر کارفرما تا آنجا که به اصول اساسی طراحی لطمه نزند بسیار مهم است و در این بخش لازم هست که کارفرما از نظر ظاهری کار نهایی را ملاحظه و آن را تایید کند.

طبیعتاً در صورت نیاز به تغییر طراحی ظاهر وب‌سایت، اصلاحات لازم در این مرحله بسیار راحت تر و کم هزینه تر خواهد بود تا انجام تغییرات بعد از کدنویسی پروژه.

گام چهارم: انجام امور فنی و کدنویسی وب‌سایت و پیاده سازی اولیه آن

کدنویسی و طراحی سایت

کدنویسی و طراحی سایت

این بخش تماما در اختیار تیم اجرایی پروژه و افرادی هست که به آنها اعتماد کرده اید و احتمالا قراردادی بسته اید و معمولا کارفرما دانش لازم برای نظارت و تعامل در این مرحله را ندارد.

اما جای نگرانی نیست و تنها کافیست در انتخاب تیم فنی  و اجرایی پروژه دقت لازم را داشته باشیم.

در این بخش، رعایت اصول کد نویسی بهینه و امن و توجه به مسئله سئو و همچنین امکان توسعه در آینده بسیار مهم و حیاتی است.

گام پنجم: انجام آزمون و تست‌های لازم

آزمایش درستی کارکردها

آزمایش درستی کارکردها

این مرحله مهم، بایستی در همه مراحل قبلی نیز (مخصوصا در بخش فنی آن) انجام شود و در انتهای پروژه، انجام تست نهایی و جامع پروژه ضروری و اجتناب ناپذیر است.

در این آزمون ها، بایستی همه جنبه های یک وب‌سایت چه ظاهری و چه فنی و براساس نیازهای تعیین شده اولیه، کاملا بررسی شود و از کارکرد درست همه جنبه‌های پروژه و برآورده شدن همه آن نیازهای تعیین شده در مرحله اول، مطمئن شویم.

در این مرحله، بهتر است وب‌سایت در دسترسی عده ای خاص قرار داده شود و بصورت عملی ولی در محیطی کوچکتر تست های لازم انجام شود.

گام ششم: پیاده سازی نهایی و در دسترس عموم قرار گرفتن وب‌سایت

لحظه خوب موفقیت!

لحظه خوب موفقیت!

این مرحله، مرحله هیجان انگیزی خواهد بود! بعد از تلاش ها و پیگیری های فراوان و اصلاحات لازم، قرار است وب سایت در دسترس عموم قرار گیرد و بازدید کننده واقعی داشته باشد.

بهتر است این مرحله را بسیار خلاقانه و تا جای ممکن در سایه تبلیغات فراوان انجام دهیم تا مانند بسیاری از وب‌سایت ها ذوق و شور اولیه به ناامیدی تبدیل نشود!

همچنین لازم است تیم اجرایی بدون هماهنگی کارفرما، دسترسی عمومی به وب‌سایت ندهد و برنامه ریزی خوبی در این زمینه انجام شود.

خیلی مهم است که خلاق باشیم و از رقبا جلو بزنیم!

گام هفتم: انجام امور پشتیبانی و به روز آوری مداوم وب سایت

مراقب جوانه‌ها باشیم!

مراقب جوانه‌ها باشیم!

بخش پشتیبانی و رصد همیشگی وب‌سایت بسیار بسیارمهم است. در این مرحله بایستی از مشکلات پیش بینی نشده و محتمل جلوگیری شود و همینطور بسیار مهم است تا وب سایت به روز باشد هم از نظر محتوایی و هم از جهت فنی و امنیتی. همچنین با توجه به نوع وب سایت و هدف شما، اصول و موارد زیادی هست که بایستی در این بخش رعایت شود و حتی توصیه می شود حساسیت خاصی اعمال کنید و در صورت لزوم تیم پشتیبان و مخصوص سئو داشته باشید تا هم در نتایج جستجو رقبا را پشت سر بگذارید و هم همواره در صدر موتورهای جستجو و مشخصا در صدر موتور جستجوی گوگل قرار داشته باشید. به این ترتیب کاربران در وب سایت شما نهایت لذت و آرامش و امنیت را خواهند داشت.

در پایان

سپاسگزارم که مقاله را تا انتها مطالعه کردید. هر چند سعی کرده بودم کوتاه و مختصر باشد ولی چون بحث مهم و گسترده ای بود به درازا کشید!

در متن از کلمه «مهم و بسیار مهم» زیاد استفاده شده و دلیل آن مهم بودنشان است! این مقاله تا جای ممکن خلاصه بود. یعنی هر کدام از این مراحل خود می تواند یک مقاله کامل و تخصصی باشد که اگر فرصتی دست داد در مقالات  بعدی به موارد مهم تر بیشتر خواهم پرداخت.

با سپاس مجدد

منتشر شده در نوشته های: مهارت هاي وب

4 دیدگاه برای مطلب « آشنایی با مراحل اصلی طراحی سایت و راه اندازی وب‌سایت » ثبت شده است.

  1. اعظم
    15:12:54
    25اسفند1397

    سلام خسته نباشید؛جالب بود آقای مهندس

  2. مهران رحیمی
    17:05:53
    11مرداد1397

    سلام،مطلب کاملی بود نتونستم کامنت نذارم! خیلی ممنون ولی کاش بیشتر توضیح میدادید نحوه نگارش شما عالیست و اصلا احساس طولانی بودن نکردم کامل بود و مفید

  3. بهروز مردانی
    10:12:51
    10اسفند1396

    سلام
    از مطالب بسیار آموزنده شما ممنونم

  4. ستایش شایان مهر
    11:12:58
    09اسفند1396

    موارد مهمی مطرح شده بود

دیدگاه شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*